maanantai 29. huhtikuuta 2013

Pähkinäsuklaa

Me ollaan vietetty ihanan rauhallinen kotoiluviikonloppu, tehty pihahommia ja kahviteltu ystävien kanssa. Makean nälkään tein tällaista suussasulavaa pähkinäsuklaata, vähän Rocky road -tyylisesti. 


200 g taloussuklaata
100 g valkosuklaata
30 g voita
1 dl suolapähkinöitä
rusinoita

Sulata kattilassa suklaat ja voi tasaiseksi massaksi. Vuoraa uunivuoka (noin 15x25 cm) leivinpaperilla ja ripottele vuokaan pähkinät ja rusinoita, kaada päälle suklaamassa ja laita vuoka jähmettymään pakastimeen pariksi tunniksi. Lohko paloiksi ja nauti! Suklaapalat täytyy säilyttää jääkaapissa, jos ei sitten ihan heti syö kaikkea ;)

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pehmeät ruisruudut

Tämän tyyppisestä leivästä teen erilaisia versioita vähintään pari kertaa viikossa.. Tällä kertaa vähän rukiisempi versio!


5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (n. 42 asteiseksi kuivahiivan vuoksi). Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita joukkoon. Lisää loput jauhot vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota puolisen tuntia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Juustopatongit


Patongit
 
2,5 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

 juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää noin 1 desi jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää loput jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Kohota liinan alla.


Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, ripottele päälle juustoraastetta ja kääri kulmasta aloittaen tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla vielä hetki.
Voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


..ja patongin kanssa raikasta salaattia, jossa jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa ja kevyesti pannulla paahdettuja pinjansiemeniä!

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Äitini syntymäpäivän kunniaksi pikkuinen kakku, kolmen munan vaalea kakkupohja, välissä kermaa, rahkaa ja appelsiinimarmeladia.


<3

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Voileipäkakut

Tein pitkästä aikaa tilauskakkuja - tällä kertaa juustokakkuja ja voileipäkakkuja valmistujaisjuhliin. Tein perinteiset kinkkukakut, välissä lisäksi paprikaa ja suolakurkkua. Hyvin olivat kakut kuulemma maistuneet!