lauantai 14. syyskuuta 2013

Paholaisen kakku

Kuivakakuista tulee melkein aina tehtyä tätä paholaisen kakkua, sen verran helppo ja nopea tämä on tehdä. Ja mehevääkin vielä!


5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
½ dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl sulatettua voita
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja voisula. Yhdistä sekoittamalla kaikki kerralla sekaisin. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuossa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
 
Kuorrute:
 
1 rkl voisulaa
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria
 
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, lisää tomusokeria kunnes seos on jähmeää mutta vielä levittyvää, valuta hitaasti kakun päälle ja siirrä heti jääkaappiin jähmettymään.

Herrasväen pikkuleivät

Pikkuleipiä serkkutytön rippijuhliin, jotka olivat jo heinäkuussa...postaustahti on mitä on niin ohjeet voivat tulla kuukausia jälkijunassa..Mutta ihanat juhlat ja herkullista syötävää oli!



400 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
4 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
n. 300 g vadelmamarmeladia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat samalla vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli ja ota pyöreällä muotilla parillinen määrä pyöreitä pikkuleipiä, puoliin voi halutessaan tehdä pienellä muotilla "kurkistusreiän". Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. 
Levitä marmeladia jäähtyneiden pohjaosien päälle, paina päälle kansiosa ja sihtaa päälle tomusokeria.

Mausteiset mustikkamuffinit

Eilen leivottiin kaksivuotiaan pikkuleipurin kanssa näitä helppoja mustikkamuffineita. Ohje neuvolasta saadusta Koko perheen ruokahetki -vihkosesta.




7,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
2-3 dl mustikoita
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 dl voisulaa
2,5 dl sokeria

Sekoita keskenään kuivat aineet ja mustikat.
Vatkaa maito ja munat kevyesti toisessa kulhossa.
Sekoita keskenään sokeri ja voisula.
Yhdistä kaikki kolme seosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lusikoi muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kuorrutuksen sekoittelin summittain tuorejuustosta, tomusokerista ja vaniljasokerista.

torstai 5. syyskuuta 2013

Kakku 2-vuotiaalle


6 munan vaalea kakkupohja, päällä kermaa ja sokerimassaa, välissä mansikkamousse.

Mansikkamousse (riittää kahteen väliin):
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
1 dl tuorejuustoa
sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita
4 liivatelehteä

Soseuta mansikoita kevyesti haarukalla, valuta ylimääräinen neste lävikössä (mutta ota talteen!).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta kattilassa 2-3 rkl mansikoista irronnutta mehua, ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Laita yksi kakkupohjalevy alimmaiseksi, kostuta ja kaada päällä puolet moussesta. Laita päälle seuraava levy, kostuta ja kaada päälle loput moussesta. Laita viimeinen levy päälle, kostuta kevyesti, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoilualustalle ja koristele.