torstai 29. tammikuuta 2015

Puolukkapiirakka kauratoscalla

Pitkästä aikaa reseptiä tännekin! Täällä leivotaan samaan tahtiin kuin ennenkin, välillä päivittäin, aina vähintään viikottain. Aikaa reseptien ylöskirjoitteluun ei vain muka tunnu löytyvän, mikä on harmi sinänsä, sillä moni hyväksi todettu uusi kokeilu pääsee unohtumaan kun ei ohjetta tule heti kirjoitettua minnekään ylös..  Jos nyt koittaisin, vaikkapa uuden alkaneen vuoden kunniaksi, ryhdistäytyä ja päivitellä tätä omaa pientä reseptikirjaani vähän ahkerammin!


Tänään leivottiin kolmevuotiaan kanssa vähän erilaista "toscapiirakkaa" arkipäivän iloksi.

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita/neljänviljanhiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1dl kermaviiliä
50 g voita sulatettuna
2 dl puolukoita
Kauratosca:
2,5 dl kaura-/neljänviljanhiutaleita
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g voita
0,5 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kermaviili ja sulatettu ja jäähtynyt voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada ja levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle puolukat. Esipaista 200 asteessa 15 minuuttia.

Valmista sillä välin kauratosca. Sulata voi kattilassa. Lisää voisulan joukkoon muut ainekset. Kiehauta. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Hyvää sellaisenaan, vielä parempaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!