perjantai 3. elokuuta 2012

Pikasämpylät


Joskus tulee äkillinen himo tuoreeseen, itseleivottuun leipään, jonka päälle sipaistaan pelkkää voita ja kaveriksi kylmää maitoa.. Silloin ei auta odotella pitkiä kohoamisaikoja, vaan leipä on saatava uuniin heti. Tämä leipä syntyy käden käänteessä uunin lämmetessä oikeaan lämpötilaan, eikä paistoaikakaan päätä huimaa. Ja sitten eikun nauttimaan.
 
4 dl vehnäjauhoja (tai tummempia, esim. grahamjauhoja)
1 dl kaurahiutaleita
½ rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 dl piimää
2 rkl siirappia
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää piimä ja siirappi. Alusta taikina tasaiseksi. Nostele taikinasta uunipellille noin 9 sämpylää, taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti