Tällä ohjeella kotonamme on tehty pipareita niin kauan kuin
muistan. Pipareista tulee melko pehmeitä, verrattuna vaikkapa kaupan
pipareihin. Ihanaa Joulun odotusta kaikille!
500 g voita
1 ½ dl siirappia
3 ½ dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl suolaa
vajaa 1 rkl pomeranssinkuorta
3 munaa
14 dl vehnäjauhoja
1 rkl soodaa
Kiehauta kattilassa voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Nosta levyltä
ja vatkaa jäähtyneeksi. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää
seokseen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita hyvin, ja
anna taikinan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Paista piparit 250 asteessa kauniin ruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti