torstai 19. heinäkuuta 2012

Mansikkahillo


Meillä on mansikoiden kanssa joka vuosi sama ongelma. Ensin kytätään koska niiden hinta laskee kukkarolle sopivaksi, sitten ostetaan iso läjä, kielletään toisiamme syömästä kuormasta marjoja peratessa, jotta saadaan varmasti tarpeeksi mansikoita pakastimeen. Sitten keväällä ja alkukesästä syödään kiireellä pois niitä koko talven pakastimen tukkeena maanneita mansikoita, joissa ei juuri ole jäljellä sitä aitoa makua. 

Tänä kesänä ollaan tehty toisin. Ollaan ostettu valtavat kasat tuoreina syötäviksi, pakastimeen riittäköön muutama pieni rasia. Sen lisäksi, että popsitaan mansikoita sellaisinaan ja koristellaan niillä kakkuja, päätin tehdä myös hilloa muutamasta litrasta. Voittaa muuten takuuvarmasti kaupan mansikkahillot! 

Purkillinen mansikkahilloa:
1 litra mansikoita
2 rkl vettä
1,5 dl hillosokeria
½ tl vaniljasokeria

Laita kattilaan mansikat ja vesi. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä ja marjat alkaa pehmentyä. Lisää hillosokeria koko ajan sekoitellen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vaniljasokeri mausteeksi.

Anna jäähtyä kattilassa, sekoittele välillä. Hillo paksuuntuu jäähtyessään. Purkita jäähtynyt hillo puhtaaseen, tiiviiseen purkkiin. Säilytä viileässä.

2 kommenttia: