sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Raparperi-rahkapiirakka

Äitini kasvimaalla raparperi rehottaa valtoimenaan, ja yhtä sun toista on siitä tullut jo tehtyä. Kaipasin vähän vaihtelua ja törmäsin tällaiseen vähän erilaiseen piirakkaohjeeseen, herkullista!

Pohja:
150 g margariinia 
0,75 dl sokeria 
1 muna 
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
Täyte:
2- 3 keskikokoista raparperin vartta
2-3 rkl hillosokeria 
1 prk rahkaa 
1 muna
1 tl vaniljasokeria
sokeria
    Aloita keittämällä raparperista hilloke. Kuori ja pilko raparperit paloiksi. Laita kattilan pohjalle tilkka vettä. Lisää raparperit ja sokeri. Keitä, kunnes raparperi on pehmeää. Laita hilloke jäähtymään.
    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan.
    Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Jätä pieni pala taikinaa talteen. 
    Sekoita kananmuna, rahka ja vaniljasokeri, lisää sokeria maun mukaan. Levitä seos pohjataikinan päälle. Lusikoi päälle raparperihilloke. Ripottele lopuksi päälle vielä jäljelle jäänyt taikina. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti