Tämä viikko on mennyt aika lailla keittiössä hääriessä, ja leivonnaisia on tainnut syntyä suurinpiirtein viittätoista eri sorttia! Upouusi keittiö houkuttelee leipomaan, mutta onneksi vieraitakin on käynyt kiitettävästi, ettei ole tarvinnut omaan napaan ihan kaikkea ahtaa ;)
Nämä sokerisuukot on mukavaa vaihtelua peruspulliin, ja sopivat vappuun täydellisesti! Ohjeella tulee vajaa 30 suukkoa.
5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
950 g vehnäjauhoja
150 g voita
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
950 g vehnäjauhoja
150 g voita
Pinnalle:
30 g voita
30 g voita
sokeria
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon sokeri, kardemumma, hiiva
ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää
pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikina
pikkupulliksi ja aseta pullat paperivuokiin. Peitä ja kohota. Paista
uunissa 200 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Sulata voi kattilassa ja kaada sokeria kulhoon tai syvälle lautaselle. Voitele vähän jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sokerissa. Nauti siman kanssa!
Sulata voi kattilassa ja kaada sokeria kulhoon tai syvälle lautaselle. Voitele vähän jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sokerissa. Nauti siman kanssa!
Herttaisen näköisiä :) Täytyypä ensi viikonloppuna kokeilla :)
VastaaPoista