maanantai 21. toukokuuta 2012

Pehmeä peltileipä


Aamupäivän iloksi tein hetken mielijohteesta pellillisen leipää. Pehmeää, herkullista, terveellistä!

5 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
10 dl jauhoja (laitoin 5 dl vehnäjauhoja, 3 dl spelttijauhoja ja 2 dl kaurahiutaleita)
½ dl rypsiöljyä
Pinnalle:
1 kananmuna
auringonkukan siemeniä

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää 1 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja siirappi. Sekoita joukkoon loput jauhot vähitellen, ja viimeisenä öljy. Taikina saa jäädä löysäksi. 
Anna kohota noin vartin verran, jonka jälkeen kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle, ja taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin. Kohota vielä noin puoli tuntia. 
Voitele kohonnut leipä kananmunalla, ja tee pintaan halutessasi kevyet viillot taikinapyörällä. Ripottele päälle auringonkukan siemeniä. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti