keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Daim-kakku


Vappuvieraille kakkua! 

Pohja:
175 g dominoita tai muita täytekeksejä
n. 70 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 levy Panda valkosuklaata (130g)
ripaus sokeria
1 iso daim-patukka
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1 iso daim-patukka

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sulatettu valkosuklaa
kermavaahdon joukkoon, lisää ripaus sokeria oman maun mukaan. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen. 
Lisää lopuksi rouhittu daimsuklaa ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele daim-rouheella, kun täyte on hyytynyt noin tunnin verran.

6 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvää!! Paljonko laittaisit liivatetta, jos tekisit tämän puolitoista kertaisena?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm..kyllä mä varmaan 6-7 laittaisin, se on aina vähän tällasta kokeilua että tulee hyvä koostumus, mun makuun mieluumminen aavistuksen liian "löysä" kuin että on liian kiinteä :)

      Poista
  3. Tein tätä tyttäreni 12 vuotissyntymäpäiville ja voi että tuli hyvää... Kaikki tykkäsivät, etenkin synttärisankari :-)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kuulla, kiitos kommentista! :)

    VastaaPoista