lauantai 18. toukokuuta 2013

Focaccia

Helppoa ja herkullista, ja ennen kaikkea huumaavan tuoksuista!


3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
noin 7 dl jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
sormisuolaa
tuoretta tai kuivattua rosmariinia

Liuota kädenlämpöiseen (noin42asteiseen) veteen suola, hunaja ja pieni määrä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen, lisää öljy loppuvaiheessa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ympyrän muotoon. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja anna taikinan kohota vielä uudelleen liinan alla sillä välin.
Voitele leipä kevyesti öljyllä ja painele leipään koloja sormella. Ripottele pintaan vielä sormisuolaa ja rosmariinia. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Voitele valmista leipää vielä hiukan öljyllä ja nauti tuoreena!

2 kommenttia: