tiistai 21. toukokuuta 2013

"Tosca"kakku


Tai sitten ihan vaan kinuskikakku... 

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, kun innoissasi alat väsätä jotain leipomusta ja puolivälissä huomaat että joku tärkeä aines puuttuu. Ja kello on kymmenen illalla etkä jaksa lähteä sinne ainoaan aukiolevaan kauppaan, eli abc:lle kilometrien päähän..
Mutta tämän kakun kanssa kävikin niin, että kakusta tulikin paljon parempi kun mantelilastut puuttui - toskakakusta tulikin vain kinuskikakku, joka upposi päiväkahvivieraiden suihin aika vikkelästi ;)

Toscakinuskikakku

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 ½ tl kardemummaa
2 dl maitoa 

Kuorrutus:
100 g voita
(150 g mantelilastuja)
1 ½ dl siirappia
1 ½ dl kermaa


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoista voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä kunnes seos kiinteytyy paksummaksi. Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti