250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
2 munaa
Rahkaseos:
400g maitorahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pari vartta raparperia
Sulata voi. Sekoita kulhossa kuivat aineet, lisää voisula. Ota vajaa puolet taikinasta erilleen muruseosta varten, lisää loppuun piimä ja munat. | |||
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Pilko raparperit ja ripottele rahkatäytteen päälle, lopuksi ripottele muruseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. |
Naaam, vitsi sinä esittelet hyviä reseptejä juuri minun makuun. Tein muuten sen leivän 4 dl täysjyväjauhoista ja 3 dl vehnejauhoista, ja tulipa herrrkullinen (meinasin tavuttaa ensimmäisen tavun erikseen mutta huomasin, että sanasta tuli köhön erikoinen niin). Joten kiitos blogistasi! Tämänkin piiraan haluan pian kokeilla, kun vaan saan raparperia lisää :) (tein jo yhden keikauskakun tyylisen raparperikakun jossa laitettiin pohjalle sokerit ja raparperi ja päälle munasokeri+jauhot, oli jätskin kanssa taivaallista!).
VastaaPoistaKiitos sinulle mukavasta kommentista! Voi kun kiva kuulla, että leivästä onnistui hyvin terveellisempikin versio, tuo perusversiohan on nimittäin kuin ranskanleipää söisi... (joskin aika hyvää silti..)
PoistaRaparperista saa kyllä niin mahtavasti kaikkea erilaista, meillä niitä onneksi riittää!
Se oli juuri sellaista maalaisleivän makuista, että toimi oikein hyvin :).
Poista