torstai 13. kesäkuuta 2013

Hyydytetty voileipäkakku



Pohjasta tulee aika paksu niinkuin kuvasta näkyy, mutta mielestäni suolaiseen kakkuun se sopiikin, halutessaan voi toki tehdä pohjasta ohuemman.

Pohja:
6 palaa Real-ruisleipää
75 g voita
Täyte:
150 g kinkkua
suolakurkkua
paprikaa
ruohosipulia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
mausteita; mustapippuria, yrttisuolaa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murusta leivänpalat ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko kinkku, suolakurkku, paprika ja ruohosipuli. Vatkaa kerma, ja sekoita joukkoon kermaviili, tuorejuusto ja mausteita, lisää kinkku ja pilkotut kasvikset.

Kiehauta kattilassa 2rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada hiukan jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4h.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti