lauantai 16. kesäkuuta 2012

Paremmat kauralastut


Pitkästä pitkästä aikaa tein näitä "leipojan urani" ensimmäisiä väsäyksiä, perinteisiä kauralastuja. Entistä maukkaampia (ja nopeammin parempiin suihin katoavia) keksejä saat, kun maustat taikinan parilla ruokalusikallisella siirappia.

125 g voita
½ dl maitoa
2 rkl siirappia
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja

Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää maito ja siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina nokareina pellille leivinpaperin päälle, jätä tilaa leviämiselle. Paista 175 asteessa noin 8 - 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti