sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäispavlova

Pääsiäisen aikaan ollaan saatu laittaa kahvipöytä koreaksi joka päivä useampaankin kertaan, kun ystäviä ja sukulaisia on käynyt kylässä. Mutta mikäs sen mukavampaa, saan hyvän syyn leipoa niin paljon kuin jaksan ;)



Pavlova:

3 valkuaista
2 dl sokeria
1 3/4 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
1 prk säilykepersikoita
suklaata

Kuumenna uuni 125 asteeseen. 

Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita loppuun sokeriin maissitärkkelys ja lisää se vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon lusikan avulla. Muotoile reunoja korkeammaksi, jotta keskelle jää "pesä" täytettä varten. Paista 125 asteessa puolitoista tuntia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja pilkotut persikat (jätä osa koristeluun). Levitä jäähtyneen marenkipohjan päälle. Ripottele päälle loput persikat ja suklaata.

2 kommenttia:

  1. Voi apua miten herkullisen näköinen ja kuuloinen! Ihan haistan tuoksun nenässäni!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, herkullinen tämä kyllä olikin!

    VastaaPoista