lauantai 14. syyskuuta 2013

Paholaisen kakku

Kuivakakuista tulee melkein aina tehtyä tätä paholaisen kakkua, sen verran helppo ja nopea tämä on tehdä. Ja mehevääkin vielä!


5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
½ dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl sulatettua voita
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja voisula. Yhdistä sekoittamalla kaikki kerralla sekaisin. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuossa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
 
Kuorrute:
 
1 rkl voisulaa
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria
 
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, lisää tomusokeria kunnes seos on jähmeää mutta vielä levittyvää, valuta hitaasti kakun päälle ja siirrä heti jääkaappiin jähmettymään.

8 kommenttia:

  1. Ooh,pitääpä kokeilla :)! Kiitos.minä tein eilen omena-rusina-kanelikakun,hyvin banaani/hedelmökakun oloinen tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan vakkari-kakkuni, että helppoudessaan kyllä kokeilemisen arvoinen!

      Poista
    2. Tämä oli todella hyvä, kiitos!

      Poista
    3. Mukava kuulla, kiitos kommentista! :)

      Poista
  2. Ehdottomasti paras ja aina onnistuva kakku. Sopii myös sacher-kakun karvalakkiversioksi,kunhan kostuttaa kunnolla ja antaa vetäytyä rauhassa.

    VastaaPoista