torstai 5. syyskuuta 2013

Kakku 2-vuotiaalle


6 munan vaalea kakkupohja, päällä kermaa ja sokerimassaa, välissä mansikkamousse.

Mansikkamousse (riittää kahteen väliin):
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
1 dl tuorejuustoa
sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita
4 liivatelehteä

Soseuta mansikoita kevyesti haarukalla, valuta ylimääräinen neste lävikössä (mutta ota talteen!).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta kattilassa 2-3 rkl mansikoista irronnutta mehua, ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Laita yksi kakkupohjalevy alimmaiseksi, kostuta ja kaada päällä puolet moussesta. Laita päälle seuraava levy, kostuta ja kaada päälle loput moussesta. Laita viimeinen levy päälle, kostuta kevyesti, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoilualustalle ja koristele.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti