lauantai 24. elokuuta 2013

Omena-pähkinäkakku kinuskikastikkeella

Pikkuhiljaa vaihtuu leivonnassa marjat mummolan omenapuun ihanan makeisiin omppuihin.. Tämän herkullisen ohjeen nappasin täältä. 


(18-20cm irtopohjavuoka)
Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Päälle reilusti omenakuutioita ja pähkinäsekoitusta.

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Levitä päälle omenat ja pähkinät.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia. (Meillä piirakka oli uunissa 40 minuuttia, ja vähempikin olisi ehkä riittänyt)

Kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia

Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä sitten miedolla lämmöllä n. 15 min välillä sekoitellen. Kaada kinuski kakun päälle ennen tarjoilua. (kannattaa kaataa kinuski kakun päälle jo ajoissa, oli nimittäin vielä paaaljon parempaa seuraavana päivänä, kun kinuski oli kunnolla imeytynyt kakkuun ;))

2 kommenttia:

  1. Ihanan herkullisen näköistä piirakkaa! Täytyykin kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mukavasti vähän erilainen omenapiirakka vaihteeksi :)

      Poista