lauantai 28. heinäkuuta 2012

Yrttileipä punasipulilla

Jälleen Leivotaan -lehden ihania reseptejä! Yrttipenkkini rehottaa ja suorastaan vaatii päästä käyttöön,  ja olenkin leiponut lukuisia leipiä lisäten taikinaan milloin mitäkin yrttejä. Tässä yksi parhaimmista kokeiluista :)

25 g hiivaa
2 dl haaleaa vettä
2 rkl maitoa
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl hunajaa (käytin siirappia)
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä: basilikaa, tinjamia, rosmariinia..
Päälle:
3 rkl oliiviöljyä
punasipulia
1 tl sormisuolaa
rosmariinin oksia

Murenna hiiva kulhoon kädenlämpöiseen veteen. Lisää maito, öljy, suola, siirappi ja hienonnetut yrtit. Lisää jauhoja vähitellen, vaivaa voimakkaasti. Anna kohota noin puoli tuntia.
Kauli noin 25x30 cm levyksi, painele muutamia reikiä sormella ja voitele öljyllä. Ripottele päälle silputtua punasipulia, suolaa ja rosmariinin oksia. Anna kohota vielä hetki. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti