perjantai 3. elokuuta 2012

Raparperikerroskakku


Raparperireseptejä jälleen. Tällä kertaa taas vähän erilainen ohje, RuokaPirkka -lehdestä napattu.

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
Täyte:
3-4 vartta raparperia
1 dl siirappia
2 rkl perunajauhoja
½ tl kanelia
Pinnalle:
mantelilastuja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. 
Valmista täyte. Säästä pari kourallista raparperin paloja kakun pinnalle, laita loput kattilaan siirapin, perunajauhojen ja kanelin kera. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Anna jäähtyä. 
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta vuokaan, levitä päälle täytettä ja sen päälle loput taikinasta. Asettele loput raparperin palat kakun pinnalle ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti