torstai 23. elokuuta 2012

Makeat sarvet


Suolaisia sarvia erilaisilla täytteillä on tullut väännettyä kyllästymiseen asti, mutta makeita en ole koskaan aiemmin edes kokeillut. Aika herkullinen vaihtoehto tavalliselle pullalle, mieli jo vilisee erilaisia täytevariaatioita..

150 g voita
2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Voiteluun:
1 muna
raesokeria

Sulata voi kattilassa, lisää maito. Kaada kädenlämpöinen seos kulhoon ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja sokeri. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan, kauli osat ympyröiksi ja jaa jokainen kahdeksaan lohkoon.
Sekoita täytteen ainekset yhteen, ja lisää vajaa teelusikallinen täytettä jokaisen kolmion leveään päähän. Rullaa kolmiot sarviksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin tunnin ajan. Voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti