torstai 23. elokuuta 2012

Punaherukka-marenkitorttu


Kaikki mihin liittyy sana marenki alkavat mitä ilmeisimmin muodostua bravuureikseni..
Punaherukat noukittiin puskista parempaan talteen, ja pitihän niistä pakastuksen ja mehunkeiton jälkeen muutama piirakkakin vääntää. Kirpeä marjakiisseli ja makea marenki ovat aika vastustamaton yhdistelmä!

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 keltuainen
Kiisseli:
5 dl punaherukoita
0,5 dl sokeria
3/4 dl vettä
3 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 rkl voita
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Valmista ensin kiisseli. Kuumenna kattilassa punaherukat, sokeri ja noin puolet vedestä. Keitä muutama minuutti painellen välillä kauhalla herukoita rikki. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen loppuun veteen sekoitetut perunajauhot, sekä keltuaiset. Kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Lisää lopuksi voi ja anna kiisselin jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vaahdota sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä esipaistetun pohjan päälle jäähtynyt kiisseli ja marenkivaahto. Paista vielä 8-10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Tarjoa jäähtyneenä!

2 kommenttia: