tiistai 16. huhtikuuta 2013

Juustopatongit


Patongit
 
2,5 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

 juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää noin 1 desi jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää loput jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Kohota liinan alla.


Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, ripottele päälle juustoraastetta ja kääri kulmasta aloittaen tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla vielä hetki.
Voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


..ja patongin kanssa raikasta salaattia, jossa jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa ja kevyesti pannulla paahdettuja pinjansiemeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti