Patongit
2,5 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
juustoraastetta
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää noin 1 desi jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää loput jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Kohota liinan alla.
Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, ripottele päälle juustoraastetta ja kääri kulmasta aloittaen tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla vielä hetki. Voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti