keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pehmeät ruisruudut

Tämän tyyppisestä leivästä teen erilaisia versioita vähintään pari kertaa viikossa.. Tällä kertaa vähän rukiisempi versio!


5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (n. 42 asteiseksi kuivahiivan vuoksi). Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita joukkoon. Lisää loput jauhot vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota puolisen tuntia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti