sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Valkosuklaakakku suklaakiilteellä


Pohja:
175g dominokeksejä
70g voita
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
½ dl vettä
Kiille:
3 liivatetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen jäähtyneenä. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen ja kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluummin yön yli.

Valmista kiille, kun kakku on hyytynyt kunnolla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna, kunnes seos on tasaista. Lisää liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä 2-3 tuntia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti