maanantai 21. toukokuuta 2012

Meetvurstipiirakka


Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte:
noin 100 g meetvurstia
puolikas paprika
kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria, paprikajauhetta
ruohosipulia

Sekoita kuivat aineet kulhossa, ja nypi ne sekaisin pehmeän voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele pohjaan reikiä haarukalla, ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
Pilko meetvursti, paprika ja kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, mausteet ja vähän pieneksi silputtua ruohosipulia. Levitä pohjan päälle täytteet, ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista 200 asteessa vielä noin 15-20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. onko kuvassa kaksinkertainen annos??

    VastaaPoista
  2. Ei, on tehty pieneen neliskanttiseen vuokaan, ei ole siis pellillinen vaikka siltä kuvassa näyttää. Ihan perus pyöreään vuokaan hyvä!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, hain ideoita meetwurstipiirakkaan ja kotoa löytyy jo tarkallaan noi ainekset :) hauska yhteensattuma, koska yleensä mun jääkaapista ei löydy kuin valoa x). Pohjaan tosin heitän vähän perunamuussijauhetta korvaamaan jauhoja ja ruokakermasta kokeilin ehkä juustomaustettua versiota, mutta tätä kokeiluun tänään. Glada vappen! :)

    VastaaPoista