tiistai 29. toukokuuta 2012

Suklaaruudut kahvikuorrutteella


Uusi Leivotaan -lehti on ilmestynyt nyt kolmen numeron verran, ja jokainen numero on saanut jauhopeukaloni malttamattomiksi ja pään pursuamaan uusia ideoita. Tämä herkullinen ohje (vähän muokkailtuna) oli ensimmäinen kokeiluni uusimmasta numerosta, vaan ei varmastikaan viimeinen!

200 g tummaa suklaata
250 g voita
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
3 ½ rkl kylmää, vahvaa kahvia
Koristeeksi:
rouhittua suklaata

Sulata suklaa ja voi samassa kattilassa miedolla lämmöllä, vatkaa sillä aikaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää suklaaseos ja kuivat aineet munasokerivaahtoon. Levitä taikina vuokaan (noin 25 x 35 cm) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita tomusokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä vähän jäähtyneen piirakan päälle, ja rouhi suklaata koristeeksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti