lauantai 19. toukokuuta 2012

Tacopiirakka


Sain maaliskuussa synttärilahjaksi täydennystä leivontakirjakokoelmaani, tällä kertaa Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjan. Ihania reseptejä ja uusia ideoita! Tässä ensimmäinen kokeilu kirjasta, näytti vieraille maistuvan :)

Pohja:
15 g hiivaa
1 dl vettä
2 ½ - 3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Pohjan päälle:
100 g kermaviiliä
20 g (1 pss) Cuacamole DipMix -seosta
Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
300 g Mexican Hot Salsa -kastiketta
½ dl jalapenoja pilkottuna
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
kirsikkatomaatteja
1 dl juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, vaivaa joukkoon jauhot ja suola. Anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan. 
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää joukkoon salsakastike. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 
Kauli taikina piirakkavuokaan (noin 30 x 23 cm). Sekoita Cuacamole -seos ja kermaviili keskenään, ja levitä seos pohjan päälle. Kaada pinnalle jauhelihakastike, ripottele päälle suolaa, pippuria ja pilkotut jalapenot. Lisää lopuksi pinnalle puolikkaat kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 7-10 minuuttia, tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

4 kommenttia:

  1. Sainpahan aikaiseksi tulla tännekin kurkkimaan! Ihanan näköisiä kaikki sun tekeleet... Tätä piirakkaa täytyy ehdottomasti joskus kokeilla, kun tulee vieraita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Olen tehnyt tätä piirakkaa vain tuon yhden kerran, mutta sen verran herkullista oli että täytyy pian tehdä taas.. :)

      Poista
    2. Nyt tuli vihdoin tätä kokeiltua, ja oli kyllä hyvää! Vieraat tulee tunnin päästä, saas nähdä onko piirakkaa vielä jäljellä :D

      Poista
    3. Kiva kuulla, että maistui!! Itselläkin tarkoitus väsätä tätä taas viikonlopuksi.. :)

      Poista