sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Raparperikeikauskakku

Vielä viimeiset raparperit pakastimesta pois uusien tieltä, omassa ja mummolan puutarhassa alkaa olla varret jo aika hyvänkokoisia, sitten taas raparperireseptejä piisaa täällä varmasti kyllästymiseen asti! Keikauskakut harvoin loistaa ulkonäöllään, mutta makua kyllä riittää :)




Vuoan pohjalle:
50g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
n. 2 dl raparperin paloja

Taikina:
100g pehmeä voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Levitä piirakkavuoan pohjalle pehmeä voi, fariinisokeri ja raparperin palat. 
Sekoita pehmeä voi ja sokeri kulhossa, lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, kaada/levitä taikina raparperinpalojen päälle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle ja maistuu varmasti myös. Katsoin eilen pihalla, että meillä on raparperi levennyt kovasti. Satoa siis odotettavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ihana kun alkaa saada taas omasta puutarhasta aineksia leipomuksiin ja ruuanlaittoon.. :)

      Poista