sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Helppo raparperi-rahkamurupiirakka

Nopea ja yksinkertainen raparperipiirakka, kun vaan tarvittavat ainekset löytyy kaapista. Korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla, onnistuu toki täysin vaaleilla vehnäjauhoillakin.


250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
2 munaa
Rahkaseos:
400g maitorahkaa 
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pari vartta raparperia

Sulata voi. Sekoita kulhossa kuivat aineet, lisää voisula. Ota vajaa puolet taikinasta erilleen muruseosta varten, lisää loppuun piimä ja munat.


Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 

Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Pilko raparperit ja ripottele rahkatäytteen päälle, lopuksi ripottele muruseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Naaam, vitsi sinä esittelet hyviä reseptejä juuri minun makuun. Tein muuten sen leivän 4 dl täysjyväjauhoista ja 3 dl vehnejauhoista, ja tulipa herrrkullinen (meinasin tavuttaa ensimmäisen tavun erikseen mutta huomasin, että sanasta tuli köhön erikoinen niin). Joten kiitos blogistasi! Tämänkin piiraan haluan pian kokeilla, kun vaan saan raparperia lisää :) (tein jo yhden keikauskakun tyylisen raparperikakun jossa laitettiin pohjalle sokerit ja raparperi ja päälle munasokeri+jauhot, oli jätskin kanssa taivaallista!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle mukavasta kommentista! Voi kun kiva kuulla, että leivästä onnistui hyvin terveellisempikin versio, tuo perusversiohan on nimittäin kuin ranskanleipää söisi... (joskin aika hyvää silti..)
      Raparperista saa kyllä niin mahtavasti kaikkea erilaista, meillä niitä onneksi riittää!

      Poista
    2. Se oli juuri sellaista maalaisleivän makuista, että toimi oikein hyvin :).

      Poista