tiistai 25. kesäkuuta 2013

Rapea raparperipiirakka

Vielä pari...raparperipiirakkaa nimittäin! Tällä kertaa ihanan rapeaa ja erittäin yksinkertaista piirakkaa, jonka ohjeen nappasin täältä.


Pohja:
175g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperia niin että vuoan pohja peittyy
vajaa 1 dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
Sulata voi. Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet, lisää voi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele reilu puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
Ripottele perunajauhot pohjan päälle. Sekoita kulhossa raparperin palat ja sokeri, levitä pohjan päälle. Ripottele lopuksi loput taikinasta raparperin päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, peitä foliolla jos tummuu liikaa. Tarjoa vaniljajäätelön kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti