perjantai 29. marraskuuta 2013

Mansikka-marmoroitu juustokakku

Ohje Pirkka-lehdestä, pienin muutoksin.




Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
3 munaa
½ dl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 dl mansikoita (pakaste)
½ rkl sokeria

Hienonna keksit. Sekoita voisulan kanssa ja painele leivinpaperilla vuoratun ja reunoista voidellun irtopohjavuoan (halkaisija noin 24cm)   pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella sekaisen. Kaada vuokaan.

Sulata mansikat ja soseuta sokerin kera. Lusikoi laikuiksi kakun pinnalle. Vedä veitsellä kevyesti viivoja kakun pinnan yli ensin pitkittäin ja sitten poikittain.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti