perjantai 2. marraskuuta 2012

Marjapiirakka ruiskuorella

Vielä yksi rukiinen herkku, sitten pidetään hetki taukoa näistä ;) Tätä se laihdutuskuuri teettää; yhtä paljon leipomista kuin aiemmin, mutta paljon ruista, vähän suklaata!


2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 dl maitorahkaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
marjoja

Sekoita jauhot ja fariinisokeri kulhossa, paloittele joukkoon pehmeä voi. Nypi sekaisin ja lisää joukkoon vesi. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toisesta puoliskosta ohut, pyöreä levy. Leikkaa siitä piirakkavuoan kokoinen ympyrä. Paina muotilla tai piirrä vapaasti ympyrän keskelle sydän.
Kerää rippeet toiseen puoliskoon ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjat. Nosta päällimmäiseksi ympyrä, johon on tehty sydämenmuotoinen reikä. Painele reunoja tiiviisti yhteen. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti