perjantai 30. marraskuuta 2012

Parhaat piparkakut

Tällä ohjeella kotonamme on tehty pipareita niin kauan kuin muistan. Pipareista tulee melko pehmeitä, verrattuna vaikkapa kaupan pipareihin. Ihanaa Joulun odotusta kaikille!

500 g voita
1 ½ dl siirappia
3 ½ dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl suolaa
vajaa 1 rkl pomeranssinkuorta
3 munaa
14 dl vehnäjauhoja
1 rkl soodaa

Kiehauta kattilassa voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Nosta levyltä ja vatkaa jäähtyneeksi. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita hyvin, ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Paista piparit 250 asteessa kauniin ruskeiksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti