sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivänä

Pyhäinpäivää vietettiin meillä rauhassa kotona nautiskellen hyvästä seurasta ja ruuasta, sekä tietysti myös hautausmaalla käyden. Menimme tarkoitukselle viemään kynttilää haudalle vasta illalla, se kynttilämeri on pimeällä niin kaunis ja rauhoittava näky.


Pyhäinpäivän aterialla nautimme uunissa hautunutta lempeän pippurista kanapataa, josta en ehtinyt edes kuvia nappaamaan, kun se jo katosi parempiin suihin. Tässä kuitenkin ohje, joka jalostui omassa päässäni kokkailun edetessä.

Kanapata uunissa

4 kanan rintafileetä
2 dl ruokakermaa
siirappia
balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria
lanttua
perunaa
porkkanaa
yrttimausteita

Pilko kevyesti voideltuun uunivuokaan perunaa, porkkanaa ja lanttua. Ripottele päälle pippuria ja yrttimausteita. Voitele rintafileet öljyllä, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ruskista fileet kevyesti pannulla (vain ruskistus, ei tarvitse tulla kypsiksi) ja kaada pannulle ruokakerma. Lisää loraus siirappia ja balsamiviinietikkaa, sekoittele.

Nostele juuresten päälle kanafileet, kaada kerma tasaisesti vuokaan. Hauduta uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. (Ensimmäisen vartin voi uuni olla 200-asteinen.)

Jälkkäriksi nautittiin puolukkarahkaa, jossa oli puolukoita, rahkaa, vähän valkuaisvaahtoa ja rouhittua valkosuklaata. Päälle keksimuruja ja nauttimaan!


Olohuonekin sai tänään virallisesti talviasun yllensä, kun keveät verhot vaihtuivat näihin paksumpiin ja jotenkin rauhoittavan harmaisiin pellavaverhoihin. Vähän arvelutti tuleeko olohuoneesta nyt liian synkkä, mutta ei onneksi ollenkaan!



4 kommenttia:

  1. Aivan ihanat verhot! Ja taas niin herkullisia reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin valoa vasten näyttää kyllä niin kauniilta nuo verhot! :)

      Poista
  2. Kaunista! Ihanaa, kun siellä päin on vielä tapana käydä haudoilla. Se kynttilämeri on niin uskomattoman kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis tapa, että käydään haudoilla edes pyhäinpäivänä ja jouluna. Aina mietin että onko hautausmaa kauniimpi kesällä kun kukat kukkii kauneimmillaan, vai talvella kun kynttilät loistaa.

      Poista