perjantai 2. marraskuuta 2012

Mokkapalakääretorrtu

Mokkapaloihin (tai ainakin niiden tekemiseen) on täällä koettu totaalikyllästyminen jo kauan sitten, joten tämä pirkkalehdestä talteen repäisty ohje oli mukavaa vaihtelua - aivan kuin mokkapaloja, mutta uudessa muodossa!


Sovelsin ohjetta vähän, tai aika paljon, joten tässä oma versioni! (Kokeilin nimittäin ensin kantapään kautta, pitkästä aikaa jostakin leivonnaisesta tuli täysin pannukakku.. Mutta seuraavalla kerralla pienien muutosten jälkeen sain aikaan aika herkullisen kääretortun!)

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:
3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoitellen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperi. 

Sekoita kahvista, voisulasta, siivilöidystä kaakaojauheesta ja tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus. 
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon noin 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle. Levitä kääretortun päälle loppu kuorrute ja nonparelleja. 

2 kommenttia:

  1. Ai että, mokkapalat on mun ikisuosikkeja! Täytyypä pistää tämä kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilemisen arvoista kyllä! :)

    VastaaPoista