lauantai 14. huhtikuuta 2012

Marjaisa Charlotte russe


 Äitini syntymäpäivien kunniaksi pääsin ensimmäistä kertaa tekemään kauan kokeilulistalla ollutta Charlotte -kakkua. Yllättävän helppoa, yllättävän herkullista, vaikka täyte syntyikin täysin allekirjoittaneen omasta päästä.

Kääretorttu:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
300 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
2 dl mustikoita
3 riviä maitosuklaata rouhittuna
6 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohut kerros hilloa ja kääri rullalle. Anna tortun jähmettyä hetki jääkaapissa ja leikkaa sitten noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.


Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon rahka ja vaniljasokeri ja lisää sokeria oman maun mukaan. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Lisää joukkoon mustikat ja suklaarouhe.

Vuoraa noin 2,5 litran vetoinen kulho kelmulla. Asettele kääretorttuviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille ja kaada täyte kulhoon. Tasoita reunat leikkaamalla ylimääräiset tortun palat pois. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti ja kumoa sitten tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti