tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pesto-fetatäytteiset sarvet


Sarvia tulee tehtyä usein, maistuu yleensä kaikille ja on kätevä sulattaa pakkasesta yllätysvieraita varten. 
Yleensä teen näitä perinteisellä kinkku-juustotäytteellä, kunnes maistoin ystäväni tekemiä pestotäytteisiä sarvia ja ovat kyllä mukavaa vaihtelua! Nykyään tuleekin usein tehtyä kaksinkertainen taikina, puolet näitä ja puolet perinteisiä. Juuri nappasin muutaman pakkasesta ja kohta kahvitellaan äitini kanssa.. Piristystä arkeen pääsiäispyhien jälkeen!

2 ½ dl maitoa
30 g hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
6 - 7 dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa

Täyte:
pestoa, noin ½ prk esim. Pirkka-pestoa
fetajuustoa murustettuna

Voiteluun:
1 muna

Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhoja vähitellen, lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota.

Vaivaa taikinaa, ja jaa se neljään osaan. Kauli palat pyöreiksi, ja jaa kahdeksaan lohkoon. Levitä jokaisen osan leveään päähän noin teelusikallinen pestoa ja vähän fetaa. Rullaa sarviksi aloittaen leveästä päästä ja voitele munalla. Paista 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti