4 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
1/5 tl tuoretta hiivaa (noin herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita
sokeria, rusinoita
Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle sankoon tai suureen kattilaan. Sekoita
loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita sitten juomaan. Sekoita ja anna siman käydä
huoneenlämmössä liinalla peitettynä 1–2 vuorokautta.
Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikossa.
Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti