torstai 26. huhtikuuta 2012

Sima


Vielä ehtii juuri ja juuri viimeisimmätkin simankeittäjät saada keitoksensa valmiiksi vapuksi!

4 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
1/5 tl tuoretta hiivaa (noin herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle sankoon tai suureen kattilaan. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita sitten juomaan. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä liinalla peitettynä 1–2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikossa.

Viikonloppuna sitten vielä munkkien paistoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti