keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Rahka-murupiirakka


Muutamme ensi viikolla ja kaikki leivontaan tarvittavat tykötarpeen alkaa olla pahvilaatikoissa.. Jauhopeukaloa kuitenkin syyhysi sen verran paljon, että piti mennä vanhempieni luokse leipomaan! Vanhempani saavat pakastimen täyteen piirakkaa, poika saa touhuta mumman kanssa ja itse saan taikinaterapioida itseäni rauhassa. Kaikki voittavat siis!

4 lasillista vehnäjauhoja
2 lasillista sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
250 g voita sulatettuna
1 lasillinen piimää
1 muna

400 g maitorahkaa
1 lasillinen sokeria
2 tl vaniljasokeria
marjoja, esim. mustikoita ja puolukoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan piimä ja muna ja kaada pellille leivinpaperin päälle.

Sekoita kulhossa rahka ja sokerit. Levitä täyte pohjataikinan päälle. Ripottele päälle marjoja ja taikinan jäljelle jäänyt osa. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti