maanantai 25. kesäkuuta 2012

Key lime pie


Tämä ihanuus on ollut kokeilulistalla varmaan useamman vuoden, mutten ole koskaan muistanut hankkia tuota kondensoitua maitoa saati viitsinyt maistattaa tällaista vähän erilaisempaa kakkua vierailla. Nyt kuitenkin otin härkää sarvista ja tekaisin tämän, ja voi että miten hyvää se olikaan! Alussa ehkä vähän jännän makuista, mutta lopulta vedin yksin aamu-, väli-, ja iltapalaksi kaikki mitä mammatreffeiltämme jäi yli... Ja aika yksinkertainenkin tämä loppujen lopuksi oli. Suosittelen!
 
Pohja:1 dl sulatettua voita
3 ½ dl murskattuja Digestivekeksejä
1 rkl sokeria
Täyte:5 keltuaista
1 dl puristettua limemehua (4–5 limettiä)
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa
1 rkl raastettua limenkuorta
Koristeluun:1–2 dl kuohukermaa
sokeria.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja sulata voi. Murskaa keksit. Sekoita keksimurut, voi ja sokeri, ja painele lusikalla massa voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 minuuttia ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa sillä aikaa keltuaisia, kunnes niistä tulee kermaisia ja vaaleankeltaisia. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää limenmehu ja kuoriraaste. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista piirasta vielä 10 minuuttia.
Anna piiraan jäähtyä ja siirrä se sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele lopuksi kermavaahdolla

2 kommenttia:

  1. Siis konsensoitu maito purkista sellaisenaan? Ihan uusi tapa käyttää maito. Helppoa, jos kerran onnistuu...
    Kiitos. Tätä ohjetta kyllä kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan vain sellaisenaan, eli äärimmäisen helppo ohje siis! Jossain oli jopa että sen voisi tässä korvata kermaviilillä mutten lähtenyt kokeilemaan kun tuota maitoakin oli tullut ostettua :) Kiitos kommentista!

      Poista