lauantai 16. kesäkuuta 2012

Tuliset pasteijat


1 kg lehtitaikinalevyjä
1 prk Valion makea & tulinen -rahkaa
noin 150 g kinkkua suikaleena
½ sipuli
½ punainen paprika
mustapippuria
1 kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Notkista maustettu rahka kulhossa ja lisää siihen hienoksi suikaloitu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja hienonnettu sipuli. Lisää tarvittaessa mausteita. Nosta ruokalusikallinen kinkkutäytettä puolitetun lehtitaikinalevyn päälle ja taittele paisteijaksi. Purista kulmat kiinni veteen kostutetuin sormin. 
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin. 

Jauhelihaisiin versioihin käytin edellispäivän tortillaillallisesta ylijääneen tacomaustetun jauhelihan, ohjetta voi siis varioida mielen mukaan! 
 
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vain puolen kilon paketti lehtitaikinaa, mutta täytettä riittää kyllä koko kilolle, ja sitä on silti aivan sopivasti. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti