keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Nopea omenapiirakka


Kummasti näissä ohjeissa toistuvat sanat nopea ja helppo.. Mutta juuri sellaisia ohjeita ainakin itse kaipaankin tähän arjen keskelle. Tämän piirakan voi pyöräyttää käden käänteessä yllätysvieraiden ilmaannuttua, ainut vaihe mikä vie aikaa on tuo paistoaika, mutta parasta piirakka onkin suoraan uunista, päälle vähän kylmää vaniljakastiketta..

Pohja:

4 munaa

3 ½ dl sokeria

4 dl maitoa

2 dl sulaa voita

8 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

Päälle:

omenalohkoja, marjoja, raparperia tms.

Muruseos:

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria


Sekoita pohjataikinan ainekset sekaisin kulhossa. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele päälle omenalohkot. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri pehmeään voihin ja ripottele muruseos piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Nopea ja helppo on ymmärrettävää kymmenkuisen kanssa. Hatunnosto sille, että ylipäätään leipoo jotain, nopein ja helpoinhan olisi kaupan lisäainepommi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kaupan hyllyiltähän ne kaikkein nopeimmat saisi! Mutta leipomisesta, niistä nopeistakin, saa kummaa tyydytystä ja iloa arkeen, joten valmiit kakut ja keksit jääkööt jatkossakin sinne kauppaan :)

      Poista
  2. Hei!
    Tuolta Etsiresepti.fi:n kautta löysin paljon ihania uusia blogeja jotka piti laittaa seurantaan, näin myös sinunkin blogisi. :)
    Tämä piirakkaohje vaikuttaa juuri semmoiselta jota olen etsinyt. Olen toisinaan päässyt yhden työni ohessa maistelemaan aivan ihanaa piirakkaa jossa on omenaa sekä toisinaan lisäksi persikkaa tai päärynää palasina, ja päällä juuri tuommoinen muruseos. Tämä täytyy laittaa testaukseen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihana yksinkertainen mutta silti herkullinen! Päälle vielä vaniljakastiketta niin menestys on taattu ;) Kiitos kommentista, mukava kun vierailit blogissani!

      Poista
  3. Tässäpä tosi helppo piirakka..........Pohja 6dl piimää_3/4dl öljyä_3/4_9dl vehnäjauhoja_ 2ll soodaa- 2tl kanelia2tl vaniljasokeria. Sekoita vehnäjauhoihin sooda,kaneli ja vaniljasokeri-lisää piimään öljy, sokeri ja jauhoseos- Levitä reunalliselle isolle uunipellille......Pinnalle alkuperäisen ohjeen mukaan puolukat. Itse olen laittanut pinnalle milloin mitä sattuu löytymään esm omenoita-pinnalle muruseos 100g rasvaa,2dl vehnäjauhoja, 2dl sokeria 200 asteinen uuni 25-30min

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselta, piimäpohjaiset on aina hyviä! Ja sekoitettavat ohjeet on mukavia, syntyy nopeasti arkenakin :)

      Poista
  4. Voin taata että on maukas piirakka ja vähällä vaivalla. Itse tehnyt jo monta piitakkaa......maistellessa hupenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että on maistunut! Tästä saa vieläpä muokattua monenlaista: marjoilla, kaurahiutaleilla.. :)

      Poista
  5. Hyvä ohje, pitää vain varoa ettei jauho tule paakkuiseksi, itse käytin vispilää tähän, ja mies kaatoi jauhon vähitellen. TEin mustikkapiirakan tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, vispilää onkin hyvä käyttää tässä :) Mustikoita, puolukoita, raparperia.. tästä voi muokata mitä vaan!

      Poista