maanantai 25. kesäkuuta 2012

Terveellisempi mustikkapiirakka


Sen verran usein tulee leivottua, että täytyy huolehtia linjoistaan edes vaihtamalla välillä vehnäjauhot vähän terveellisimpiin jauhoihin, kuten esimerkiksi näihin graham- tai spelttijauhoihin. Eikä piirakan maku niistä ainakaan huonommaksi muutu, päinvastoin!
Pohja:

100 g voita

1 muna

½ dl sokeria

1 ½ dl graham-täysjyvävehnäjauhoja

1 ½ dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

Päälle:

3 dl mustikoita

2 rkl sokeria

Muruseos:

50 g voita

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 ½ dl kaurahiutaleita


Sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon muna, sokeri, kardemumma, kaurahiutaleet ja jauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Painele piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen.

Levitä mustikat pohjataikinan päälle, ja ripottele sokeri niiden päälle. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään, ja ripottele piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Onpas makoisan näköinen. Grahamjauhot sopivat hyvin mustikkapiirakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grahamjauhot sopii tosiaan erityisen hyvin juuri mustikkapiirakkaan :) Vähän vaihtelua, ja vähän terveellisempääkin!

      Poista